Kledij

Wasinstructies :

Fietskleding vrijwel direct na het sporten wassen. Het transpiratievocht kan de fietskleding aantasten, waardoor de stof beschadigd of dun en minder elastisch wordt.

> Fietskleding die de eerste keer wordt gewassen, altijd met de hand wassen in koud water met een vloeibaar fijnwasmiddel. Dit voorkomt doorlopen van kleuren. Daarna kan de fietskleding, bij voorkeur met de hand, in lauw water worden gewassen.

> Laat de fietskleding NOOIT weken. Hierdoor kunnen kleuren gaan doorlopen.

> Gebruik NOOIT wasverzachter. Dit tast het materiaal aan en breekt de waterafstotende eigenschappen direct af.

> Fietskleding die na een aantal keer met de hand is gewassen kan eventueel in de wasmachine als het waslabel dat aangeeft. Wij adviseren om zoveel mogelijk met de hand te wassen. Mocht je toch met de wasmachine wassen, volg daarbij altijd de wasinstructies volgens het label op en was nooit warmer dan de maximaal aangegeven temperatuur. 

> Was de fietskleding in de wasmachine altijd apart van andere kleding en sluit ritsen en klittenband om beschadigingen te voorkomen.

> Artikelen met ritsen en/of klittenband bij voorkeur in een apart waszakje wassen.

> Hang de fietskleding nat op en laat het drogen op een schaduwrijke plaats om verkleuringen te voorkomen. Droog de fietskleding NOOIT in een wasdroger. De elastische materialen zijn hier niet tegen bestand en de kleding zal daardoor snel zijn vorm verliezen.